Musculo Skeletale Geneeskunde

Het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging

Pijnklachten in rug, nek en gewrichten?

Heeft u pijn in uw rug of uw nek – mogelijk met uitstraling naar benen of armen- of in uw gewrichten? Vaak is een vorm van eerdere overbelasting hiervan de oorzaak. Zo’n overbelasting kan acuut zijn (vertillen, verdraaien, vallen, struikelen, een ongeluk) of er langzaam insluipen (door een verkeerde of ongemakkelijke houding of verkeerde slaaphouding). Hierdoor kunnen standsafwijkingen of bewegingsstoornissen van delen van de wervelkolom optreden, met als gevolg pijnklachten in rug, nek of gewrichten.

Bij de Musculo Skeletale arts bent u in goede handen

De Musculo Skeletale arts is in veel gevallen in staat uw klachten te verhelpen. Zonder operatie of ziekenhuisopname!
De arts brengt de afwijkingen in kaart en corrigeert ze.
Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiënten in staat weer pijnvrij te bewegen.

Specialist in houding en bewegen

Een Musculoskeletale Geneeskundige is een arts die zich na het artsexamen heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die samenhangen met houding en beweging. De achtergrond van een individuele behandelaar vindt u op de site van het Register RAMG: www.ramg.nl (onder Het register). De vereniging voor Musculoskeletale artsen (MSK-arts), is NVAMG. Hier vindt u alle informatie over deze gespecialiseerde artsengroep: www.nvamg.nl

Wat doet een Musculoskeletale arts?

Tijdens het eerste consult verdiept de arts zich grondig in uw klachten en voorgeschiedenis ervan. Naast een algemeen medisch onderzoek naar uw klachten onderzoekt hij vervolgens heel nauwkeurig door middel van een Musculo Skeletaal onderzoek de stand en de bewegingsmogelijkheden van wervelkolom, bekken en overige gewrichten. Op basis van dit onderzoek stelt de arts een diagnose en een behandelplan op.

Behandeling

De handen van de arts zijn het belangrijkste instrument bij de behandeling! Deze corrigeert met specifieke technieken de standsafwijking van de wervelkolom en heft de bewegingsstoornissen op. Soms schrijft de arts u oefeningen of medicijnen voor, soms dient de arts – altijd na overleg – injecties toe. Indien nodig kan de arts om aanvullend laboratoriumonderzoek, een röntgenfoto of MRI scan vragen en deze ook beoordelen. Het is mogelijk dat u na de behandeling last heeft van napijn, bijvoorbeeld in de vorm van pijnlijke spieren of een beurs gevoel. Dit zijn tijdelijke reacties, soms op wisselende plaatsen en de duur ervan varieert per persoon. Heel zelden doen zich heftiger reacties voor na behandeling. Neem dan contact op met uw behandelend arts. In de meeste gevallen volstaat een serie van drie tot zes behandelingen van 20 tot 30 minuten.

Musculo Skeletale Geneeskunde

Dit filmpje geeft een uitleg over de behandeling door een MSK-arts

Ervaringen van patiënten met ons centrum
Tania Koolhaas heeft mij enorm goed geholpen. Na jaren van rugproblemen, vergeefse fysio bezoeken etc. kwam ik bij Tania terecht en bleek mijn bekken scheef te staan en een aantal wervels verschoven.
Frederike Huijgen
22 okt 2020
Uitstekende behandeling. Na eerste behandeling al direct verlichting. Fantastisch!
Clara Stoffels
21 okt 2020
Na 30 jaar last te hebben gehad mijn onderrug, schouders en nek heeft dr Koolhaas me verlost van al die pijnen. 30 jaar lang kwam ik bij allerlei massagepraktijken die tijdelijk soelaas boden.
Fatima Elatik
01 juli 2020
Bij Medisch voet- en rugcentrum word ik deskundig geholpen. Mijn wervels zitten weer op hun plaats na een lelijke val met de fiets. Heel fijn dat ik hier terecht kan. Ook de massages zijn heerlijk en helpen bij het herstel.
Sylvia
25 mei 2017